Zuinige occasions minder voordelig na 1 juli

Per 1 juli 2012 gaat de milieuwetgeving omtrent zuinige auto’s veranderen. Veel mensen willen nog van de gunstige bijtellingsregeling profiteren, omdat deze 60 maanden vanaf de datum van aankoop geldt. Least u een auto dus vóór 1 juli 2012, dan bent u verzekerd van in ieder geval nog 60 maanden een laag bijtellingstarief.

Het 14 procent bijtellingstarief komt per 1 juli te vervallen voor het huidige aanbod aan auto’s en de regels worden verscherpt: zeer zuinige auto’s zijn vanaf dat moment auto’s die minder dan 50 gram co2 per kilometer uitstoten, waar dit op dit moment nog plusminus 100 gram co2 per kilometer is.

Ook de eisen om in aanmerking te komen voor vrijstelling van BPM gaan veranderen: BPM wordt binnenkort geheven op basis van CO2 uitstoot. Zuinige auto’s krijgen korting op het BPM tarief, terwijl kopers van vervuilende auto’s een extra hoge BPM zullen moeten betalen.

Voor occasion lease gelden deze BPM tarieven natuurlijk niet omdat u een occasion koopt, maar de verhoging van de wegenbelastingtarieven en aanscherping van bijtellingstarieven is voor u als occasion leaser zeker wel interessant om in de gaten te houden.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (3 votes cast)
Zuinige occasions minder voordelig na 1 juli, 9.7 out of 10 based on 3 ratings