Consumenten en bedrijven kiezen massaal voor occasion lease

Omdat bedrijven en consumenten door de economische crisis niet graag meer een groot bedrag in één keer uit willen geven, wordt steeds vaker gekozen voor het leasen van een occasion. Dit is dan ook de reden dat leasemaatschappijen een enorme groei zien in (voornamelijk de online-) afname van occasion leasecontracten.

Occasion lease biedt als voordeel dat het grootste deel van de kosten van de afschrijving van een leaseauto reeds geweest zijn. Bovendien biedt het voordelen ten opzichte van het kopen van een occasion doordat men door middel van dit type leasing in een vrij recente auto rijdt. Bovendien zijn occasion leasecontracten een stuk flexibeler, en kan de leasetermijn in overleg met de leasemaatschappij besproken worden, wat een uitkomst kan zijn voor consumenten of bedrijven die een autoloze periode willen overbruggen.

Vooral veel milieuvriendelijke occasions worden aangeboden ter lease: deze auto’s zijn de laatste jaren veel verkocht en komen nu massaal als gebruikte auto’s op de markt.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (10 votes cast)
Consumenten en bedrijven kiezen massaal voor occasion lease, 8.3 out of 10 based on 10 ratings