Gebruikte auto leasen


Een gebruikte auto leasen is financiƫel gezien erg gunstig omdat een gebruikte auto de grootste afschrijving, die plaatsvindt in de eerste jaren van het leven van een auto, reeds gehad heeft. Een leasemaatschappij heeft hierdoor een stuk lagere kosten en berekent dit voordeel door aan u, de klant.

Voordelig leasen van een gebruikte auto

Bij het leasen van een gebruikte auto rijdt u tegen een vast, laag bedrag per maand in een relatief jonge auto. Alle kosten en risico’s laat u bij de leasemaatschappij. In het leasetarief dat u van te voren overeenkomt zitten alle vaste kosten inbegrepen: wegenbelasting, verzekering en onderhoud zijn allen verweven in het bedrag dat u maandelijks betaalt aan de leasemaatschappij. Alleen de variabele kosten, namelijk de brandstofkosten voor het aantal kilometers dat u rijdt in de auto, betaalt u zelf.

Man en vrouw in gebruikte auto

Een gebruikte lease auto kopen

Stel dat u een gebruikte lease auto wilt kopen: dit zijn auto’s die reeds enkele jaren geleasd zijn maar weer ingeleverd zijn na afloop van het leasecontract. Vaak zijn dit zeer goede, door de garage onderhouden auto’s die veel snelwegkilometers hebben gemaakt. Zeer betrouwbare auto’s die het grootste deel van de afschrijving van de kosten al hebben gehad, waardoor deze zeer goedkoop te verkrijgen zijn. Dit soort auto’s worden ook wel ex lease auto’s genoemd en zijn uit voorraad leverbaar bij vrijwel iedere leasemaatschappij.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.1/10 (26 votes cast)
Gebruikte auto leasen, 8.1 out of 10 based on 26 ratings